Welkom op de pagina van de startgroep & groep 1

oversteken met tante Verkeersfee!

Vandaag kregen we bezoek van tante Verkeersfee. Ze kwam samen met de verkeersouders van 't Geuzennest langs om de kinderen goed te leren oversteken. Hieronder enkele actiefoto's van deze leuke en vooral leerzame activiteit. Verkeersouders en tante Verkeersfee, BEDANKT!

 

Pannenkoeken!

Vandaag hebben we pannenkoeken gebakken samen met juf Lotte. We hebben geleerd hoe je pannenkoekbeslag moet maken en dat je alles precies moet afwegen. We hebben ook geleerd dat je met een garde niet roert, maar klopt!

Daarna hebben we de pannenkoeken natuurlijk lekker opgegeten!

Bezoek van Lappie Lapstok

Vandaag kregen we bezoek van Lappie Lapstok.

Een leuke voorstelling over een uil, een vlieg en een muis die samen van alles meemaakten. De kinderen mochten zelf ook meedoen en werden een vlieg of een uil. We hebben erg genoten van deze voorstelling!

 

een levend kunstwerk!

De kinderen van groep 1 en 2 werken al een paar weken rondom het thema "kunst".

We hebben het over allerlei vormen van kunst gehad en natuurlijk zijn we zelf ook aan de slag gegaan als echte kunstenaars. Vorige week hebben de kinderen wel iets heel bijzonders gemaakt. Ze maakten van juf Jessica een levend kunstwerk!

Bezoek aan Ter Walle

Vandaag (donderdag 17/11) hebben wij een bezoek gebracht aan het Onderonsje in Ter Walle. Samen met de bewoners hebben we eerst gezellig wat gedronken en pepernoten gesnoept. Daarna hebben we samen een mooie kleurplaat gekleurd en geluisterd naar een sinterklaasverhaal.

gastles: respect voor de natuur

De tweede gastles van juf Ellen en juf Marijke ging over planten. Zo hebben de kinderen een grote boon open gemaakt en met een vergrootglas de binnenkant bekeken. We hebben geleerd dat andijvie en witlof familie zijn van de paardenbloem en dat een zonnebloem wel 6 meter hoog kan worden! Ook hebben we geleerd dat je aan de ringen van een boomstam kunt zien hoeveel jaar een boom was. Verder waren er nog een heleboel dappere kinderen die aan de stekels van een cactus durfden te voelen!

 

Alle dieren tellen mee!

De eerste gastles van juf Ellen (bibliotheek) en juf Marijke (Natuur en zo) over respect voor de natuur. Deze keer ging het over dieren en alle dieren tellen mee! Wat eet een merel eigenlijk en hoe voelt een mol aan? En wist u dat een mol een knoop in een worm kan leggen? Dat zijn een paar vragen waar we vandaag antwoord op hebben gekregen.

 

Naar het bos!

In de groep werken we momenteel over herfst en kabouters. Een interessant thema waar de kinderen vol enthousiasme over aan het werken zijn. Op woensdag 19 oktober zijn we naar het bos geweest. Onderweg kwamen we allerlei opdrachten van kabouter Klauter tegen. We hebben zelfs het puntje van zijn rode muts gezien! Na de pauze hebben we met boswachter Theo door het bos gewandeld en hebben we paddenstoelen gezocht en gevonden. Deze hebben we onderzocht en de boswachter heeft er iets over verteld. Na een geslaagde ochtend waren we om 12:15 weer terug op school. Sara en Miriam van de de natuurouders, bedankt dat jullie deze leuke ochtend mogelijk hebben gemaakt!

 

Prentenboeken

De eerste weken van het schooljaar hebben we gewerkt rondom het thema "prentenboeken". We hebben niet alleen prentenboeken voorgelezen, maar de kinderen hebben bijvoorbeeld ook geleerd dat een boek een kaft en een rug heeft. We hebben het gehad over de schrijver van boeken en over illustrators. Daarnaast leenden veel boeken zich om lekker over te knutselen of om liedjes over te zingen. We hebben zelfs een prentenboeken bingo gedaan!

 

Adresgegevens

Braakmanlaan 14
4521 AA Biervliet.
T 0115 481683

Onderwijsgroep Perspecto